Susan (28) “Ik voelde me figuurlijk rond ‘dobberen’ richting mijn doel.”

27 november 2019
KF

Sinds een aantal jaren sport ik met als doel een slanker en fitter lichaam te krijgen. Ik merkte echter dat mijn vooruitgang op den duur stagneerde en ik voelde me figuurlijk rond ‘dobberen’ richting mijn doel in plaats van recht op de finish af te zwemmen. Ik had geen idee hoe ik deze finish kon bereiken en merkte dat dit ook zijn effect had op mijn motivatie en plezier om te gaan sporten.

Via Kei-fit hoorde ik van de mogelijkheid voor Personal Training. Het sprak me aan, dit was precies wat ik nodig had! Onder begeleiding van Justin Ter Huurne heb ik ruim drie maanden één keer in de week getraind. Mijn doel? Een slanker, fitter en energieker lichaam met meer conditie en uithoudingsvermogen.

In totaal sportte ik drie keer per week, waarvan één keer met Justin. De planning was flexibel en werd afgestemd op mijn agenda, wat erg fijn was in combinatie met werken en studeren. Ik leerde van alles over andere- en nieuwe trainingsprikkels, sportschema’s, oefeningen en voedingsadviezen. Het was afwisselend en zowel gericht op uithoudingsvermogen, als op kracht en lichaamsgewicht. De trainingen waren intensief, maar leuk en grensverleggend. Wanneer ik dacht dat ik niet verder kon, hielp de motivatie van Justin mij erdoorheen om nét dat stapje extra te zetten. En dát geeft een geweldig gevoel. En hoewel ik soms spieren voelde waarvan ik niet eens wist dat ik ze had, bemerkte ik vooruitgang en begon echt plezier te krijgen in het sporten! 

In een paar maanden heb ik voor mijn gevoel veel bereikt. Niet alleen ben ik een paar kilo kwijt geraakt, ik voel me ook veel fitter en heb meer energie. Hoewel vorig jaar 100 meter hardlopen nog te ver was, lukt het nu de 10 km vol te houden. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal bemerk ik voordelen. Ik voel me sterker, zelfverzekerder en heb meer realistische verwachtingen gekregen.

De begeleiding was erg prettig, met veel enthousiasme en een dosis humor. Professioneel, deskundig en ervaren. Voor nu heb ik veel tools in handen gekregen om zelf mijn trainingen vorm te kunnen geven, maar mocht het in de toekomst weer nodig zijn, dan weet ik waar ik moet zijn! 

Susan